Zaanse schaakliefhebbers massaal naar Bobby Fischer film(Pawn Sarifice).

Donderdagavond 17 december vond er een ware schaakhappening plaats in filmhuis De Fabriek.

De Fabriek had rond de film Pawn Sarifice(over het leven van de wereldkampioen) een compleet schaakprogramma georganiseerd bestaande uit 4 delen, eerst een schaaksimultaan tegen Hans Bohm, daarna een lezing over Bobby Fischer door Hans Bohm, gevolgd door de film en ter afsluiting een vragenronde in de filmzaal. Het werd voor het zaanse (schaak)publiek een smulavond. Hans Bohm speelde tegen 10 schakers simultaan en had het niet makkelijk. Hij won er 5 en speelde 5 partijen remise. Daarna deelde hij in de uitverkochte filmzaal met 90 mensen zijn wetenswaardigheden en ervaringen met Bobby Fischer, waar bij er soms sprake was van een emotievol betoog.

De film werd muisstil bekeken, geen enkel chipskraakje was te horen. Na afloop van de film bleven er ongeveer 70 mensen zitten om de vragenronde te volgen. Het bleek, dat veel mensen ondanks Bobby’s gedrag na zijn schaakcarriere toch veel symphatie voor hem hebben. Een vraag over Anish Giri(ned. wereldkampioenskandidaat) werd snel gepareerd met de opmerking:”Vanavond is Bobby de hoofdpersoon!”.

Ter afsluiting deelde Hans Bohm 2 prijzen uit aan Hein Middelhoven (links) voor de beste remise partij en Frank Tijdeman kreeg de 2e prijs voor zijn remise partij.

De zaanse schaakliefhebbers dankte Hans Bohm met een klaterend applaus.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.