Giri-wuppies bij Albert Heijn

Toen Wilfried de Jong op televisie aan Anish Giri vroeg of hij hem hoogbegaafd mocht noemen, antwoordde Giri: “U mag alles zeggen.” Nu, zes jaar later, verklaart Giri dat hij destijds niet wist wat het woord hoogbegaafd betekende en dus dat veilige antwoord gaf. En nee, hij vindt zichzelf niet hoogbegaafd.

Vanavond komt Anish Giri op de radio en morgenavond wordt het herhaald. Hoe laat, dat wordt uit dit artikel niet duidelijk. Hopelijk is het later terug te luisteren.

In dit artikel wel alvast twee fragmenten. In het tweede fragment (vijf minuten) praat Giri over zijn (vermeende) heldenstatus en wat succes van hem zou kunnen betekenen voor het schaken in Nederland.

Onze dank aan een fan die zo attent was deze link op Utrechtschaak te zetten.

4 Comments

 1. Avatar
  Paul Bierenbroodspot januari 01, 2016

  Het lijkt wel of iemand zich moet schamen wanneer hij hoogbegaafd is. Zijn argumentattie waarom hij niet hoogbegaafd zou zijn is uiterst gammel: "Nee, ik ben niet hoogbegaafd. Ik had weliswaar geen problemen op school en heb keurig het tweetalig atheneum afgerond, maar ik was niet eens de slimste van de klas."

  kennelijk was er iemand beter op school, maar die had er sowieso geen carriere als topschaker naast. Daarnaast verwacht je in elke atheneumklas wel een aantal hoogbegaafde kinderen.

 2. Avatar
  pieterpriems januari 02, 2016

  Het lijkt me dat de schakers uit de top 100 hoogbegaafd zijn (wat dat ook precies moge betekenen. Dat niveau haal je niet alleen met trainen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.