Hans Böhm te gast bij 20e editie Korsakov schaaktoernooi

Zondagochtend 29 november werd Hans Böhm als eregast met koffie en broodjes van harte welkom geheten door toernooidirecteur Ferdi Licher. Voor wat al weer de 20e editie was van het Korsakov schaaktoernooi. Een bont gezelschap van schakers van bedenkelijk doch gevaarlijk niveau.

Zoals altijd weer in het roemruchte café Welling achter het concertgebouw in Amsterdam. Het Korsakov schaaktoernooi ontleent haar naam aan het in drank verzopen talent, de black-outs van het geheugen, het falende tijdsbesef terwijl de vlag omhoog kruipt, het dooreen halen van fantasie en realiteit. Kortom, de naam verklaart het drama dat zich bij dit toernooi altijd weer op de schaakborden voltrekt. Hans Böhm gaf een masterclass geïnspireerd op de mooie reeks boeken die hij samen met Yochanan Afek heeft geschreven. Lees verder .

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.