28e Staufer Open

In het Duitse Schwäbisch Gmünd is van 2 tot en met 6 januari de 28e editie van de Staufer Open georganiseerd, met deelname vanuit de Haagse Schaakbond.

In totaal waren er zes Nederlandse deelnemers naar Schwäbisch Gmünd afgereisd om samen met 400 andere schakers het nieuwe jaar te beginnen met een negental schaakpartijen.

IM Jorden van Foreest en IM David Miedema waren de sterksten van dit gezelschap en deden goede zaken met het oog op in aanmerking komen voor een GM-norm. Met een einde score van respektievelijk 7 en 6½ punten zou die wel eens toegekend kunnen worden. Beide schakers spelen voor een Nederlandse club in de KNSB-competitie en voor een duitse vereniging in de Bundesliga.

In IM Gerard Welling is er een Nederlander die midden jaren tachtig zijn sterkste periode kende en daarbij enkele toernooien op zijn naam gezet heeft. Hij komt op 5½ punten.

Raymond de Rooij komt eveneens op 5½ punten. Jeroen van den Bersselaar houdt voor wat betreft winstpartijen, remises en verliespartijen de balans in evenwicht en komt op 4½ punten.

In de B-groep speelt Paul Koks vanuit de Haagse Schaakbond en de Limburgse Schaakbond. Hij boekt vier overwinningen en komt op vier punten.

Informatie vanuit Schwäbisch Gmünd

Speelzaal

Toernooisite

A-Open | B-Open

Spelersinformatie

IM Jorden van Foreest | IM David Miedema

IM Gerard Welling | Raymond de Rooij | Jeroen van den Bersselaar

Paul Koks

IM Van Foreest – IM Welling

IM Miedema – GM Vorobiov

Koks – Krivoborodov

2 Comments

  1. Avatar
    Avdg januari 10, 2016

    Mogen analoge klokken nog worden gebruikt bij fidetoernooien?

  2. Avatar
    jan van os januari 10, 2016

    Jorden van Foreest haalde zijn vijfde GM-norm bij het schaakfestival Groningen en dit zou dan zijn zesde norm zijn. Meer dan voldoende lijkt mij.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.