‘’Connected’’ Dubbelschaak 1 schiet verschrikkelijk uit zijn slof tegen HWP Sas van Gent 2: 7,5-0,5!

Het seizoen 2015-2016 was voor Dubbelschaak 1 vooralsnog kommer en kwel. Niet meer dan 1 matchpunt werd uit de eerste 4 competitiewedstrijden gehaald. Her en der heeft het wel wat tegengezeten (bijvoorbeeld de 1e ronde tegen HMC). En natuurlijk is de 2e klasse net wat andere koek dan de 3e klasse. Maar vooral werd het hoog tijd om onszelf eens goed aan te kijken en ons de vraag te stellen wat wij nou eigenlijk willen dit seizoen. Als een stelletje losers kansloos afdalen naar wederom die vervloekte 3e klasse KNSB? Of een list verzinnen om toch nog de kans op handhaving te behouden?

Aan de titel van dit verslag is duidelijk af te lezen waar we voor gekozen hebben.

Deel 1 van de list was nog niet zo ingewikkeld: de opstelling door elkaar gooien. Met de op papier sterkste spelers op de middenborden was vooraf bedacht dat dáár vooral de punten gehaald zouden moeten gaan worden. Daarnaast werd een eventuele voorbereiding van de tegenstanders (waar we de vorige ronden mee te maken hebben gehad) hiermee hopelijk in de war geschopt.

Maar, een paar borden verschuiven verklaart nog niet die absurde 7,5 punten uit 8 partijen die we op 9 januari haalden tegen HWP 2. Hoe was het in godsnaam mogelijk dat mensen die het hele seizoen al de gekste dingen doen nu opeens allemaal winnen?

Voor dit antwoord? Klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.