eFXO behoudt koppositie

Afgelopen zaterdag heeft eFXO de koppositie in klasse 1B weten te behouden door een nipte 5,5-4,5 overwinning op de gevaarlijke outsider Paul Keres. Al vrij snel stond er een 1-1 score op het bord, door vlotte remises van Arthur van de Oudeweetering en ondergetekende tegen respectievelijk Marijn Otte en Casper Schoppen. Met wit wisten we allebei vrijwel niks te creëren vanuit de opening en besloten we op zet 20 om remise aan te bieden.

Daarna kwam er een punt binnen van Armen Hachijan die in de Najdorf niet onder de indruk raakte van de aanval van Rolf Dijksterhuis en het koeltjes afmaakte. Ook Martin van Dommelen had zijn tegenstander al snel in de problemen in een interessante Franse partij en wist dat in een punt om te zetten. Het volgende punt kwam op naam van Max Warmerdam die zich knap onder de druk uit wist te spelen na een sterke opening van Bert Both. Via een stukoffer, gevolgd door een kwaliteitoffer, wist hij in de tijdnoodfase de winst naar zich toe wist te trekken.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.