Magnus tegen de rest van de wereld

Anish Giri heeft een plusscore tegen Magnus Carlsen, dat weten we nu wel. 1-0 om precies te zijn. Maar hoe zit het met de andere deelnemers in Wijk aan Zee? Voor de kranten van de Holland Media Combinatie (met het Noord-Hollands Dagblad als grootste) zette Wim van der Wijk de scores op een rijtje. Achtereenvolgens: overwinningen, nederlagen en remises.

Anish Giri           1 – 0   11


David Navara 1 – 1 3


Liren Ding 0 – 0 1


Jevgeni Tomasjevski 0 – 0 1


Yi Wei 0 – 0 0


Wesley So 0 – 1 3


Sergei Karjakin 1 – 3 14


Pavel Eljanov 0 – 2 0


Fabiano Caruana 5 – 8 9


Yifan Hou 0 – 3 0


Loek van Wely 2 – 6 5


Shakriar Mamedyarov 1 – 5 6


Michael Adams 1 – 8 6

Ik heb ze in de volgorde gezet van het grootste verschil. Je kunt dat ook anders doen, bijvoorbeeld meeste aantal overwinningen. Dan staat Caruana ruim bovenaan. Er zijn ook goede redenen om Karjakin een stuk hoger te zetten; slechts -2 over 18 partijen.

Totaalscore: Carlsen 37, rest van de wereld 12. Remises niet meegerekend.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.