Sissa 3 loopt uit

In de promotieklasse is Sissa 3 verder uitgelopen doordat achtervolger Staunton 2 verrassend van een verzwakt ESG verloor. Opvallend verder dat er slechts van één verliezer een verslag op hun site staat.

Staunton 2 – ESG 3,5 – 4,5

De eerste wedstrijd was op de maandag bij Staunton. ESG kwam opdagen zonder hun sterspeler uit Soedan en zonder twee Emmense sterspelers. Staunton 2 wou de strijd met Sissa 3 zo lang mogelijk volhouden, maar zag elke ronde dat Sissa 3 meer bordpunten haalden dan zij. Zoals hun teamleider zei: Je wint met 6,5-1,5 en zij met 7-1. Je komt dus steeds verder achter. Er staat een verslag op de site van ESG en daaruit blijkt dat de strijd zeer spannend was. Op bord 1 won Jan van Os van Francois Wehkamp nadat hij de hele partij slecht had gestaan. Van het winnende paardoffer is de computer trouwens niet onder de indruk. Het winnende punt werd binnengehaald door Douwe Többen doordat de Stauntonspeler opgaf in remisestelling. OK, je moet het wel zien natuurlijk dat je het remise kunt houden. Als je denkt dat de vijandelijke pionnen gewoon naar de overkant lopen dan is opgave logisch. ESG rukt op naar plaats 5. Wel opvallend dat des te sterker de tegenstander des te beter het resultaat voor ESG is. Als ze dit doortrekken dan winnen ze met 7-1 van Sissa 3. Staunton 2 kan voor zover ze er nog in geloofden de eventuele kampioenaspiraties uitstellen naar volgend jaar.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.