Delft uit, altijd leuk

Een verslag schrijven na meer dan een week valt niet mee en ook de avond stappen voordat je het verslag wil schrijven is niet verstandig. Maar goed, toch alles uit de kast getrokken. En gelukkig heb je altijd houvast aan de vaste zaken die op zo een dag voorbij komen.

Delft is bij mij vooral bekend van het kroegenloperstoernooi. Al jaar en dag een van de mooiste toernooien in het land. Altijd goed weer, goed georganiseerd en met goed gezelschap langs de Delfste kroegen. Echter Konings was er niet bij dus we zullen waarschijnlijk extern gespeeld hebben.

Ongetwijfeld was het ontbijt weer heerlijk en voortreffelijk georganiseerd bij gastvrouw Bianca en achter de stoof zal Mart gestaan hebben. Ik kan me er echter niets meer van het ontbijt herinneren. Het enige wat ik nog had van deze ochtend heb is de foto hier (voor de duidelijkheid dit is de heenweg). Bram had echter ook niet veel te melden.

Op de site zag ik dat we 5-5 gemaakt hadden tegen Delft. Op papier een niet zo’n hele beste uitslag. En puur op papier waren er wel wat uitslagen de "verkeerde" kant uitgevallen.

Waarschijnlijk was Bram snel klaar een halfje tegen een oude bekende. Snel aan het bier, dat klinkt wel als Bram. Als tweede uitslag mijn eigen nul klinkt ook logisch. In de huidige vorm zal dat laatste foutje niet in het zesde speeluur hebben plaats gevonden. We voegen daarbij twee vlotte puntjes van Stefan en Herman, dat brengt ons dan op een kleine voorsprong. Beide partijen zijn het naspelen waard, waarschijnlijk snel terug te vinden in de database šŸ˜‰

Deze partijen via de viewer:

Nog vijf partijen te gaan. Daarbij twee mensen die altijd lekker lang bezig zijn, ik verwacht dan ook dat Mark H. op bord 1 en Nick op 10 een stukken eerder klaar waren. Mark dacht weer eens heel lang na in de opening, maar wist tijdig wakker te worden, halfje. Van Nick verwacht je een flitsende overwinning met veel wendingen en offers. Veel wendingen waren er, het puntje ook. 5-2 met 1 man te gaan. Deze man duidelijk verliefd. Dus laten we de partij ook maar bedekken met een manteltje der liefde.

Nog Anne en Bianca nog in de strijd, girlpower! Verwacht je nog minimaal een halfje. En ondanks moeilijke stellingen was de hoop gerechtvaardigd. Echter kwaliteiten als hardheid, doorzettingsvermogen, haar op de tanden werden deze keer niet beloond.

5-5, ach, kampioen werden we toch al niet. Daarna gezamenlijk met de clan van delft naar de wok, topdag! Dus ook tijdens een externe wedstrijd is het goed toeven in Delft.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoƶrdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.