Van Wely verslaat Carlsen

Loek van Wely en Magnus Carlsen zijn grote voetballiefhebbers. Vandaag waren ze de aanvoerders van twee teams die elkaar bestreden in de jaarlijkse wedstrijd op de eerste rustdag.

Van Wely koos Evgeny Tomashevsky, diens secondant en Sergey Karjakin in zijn team. Carlsen koos zijn secondant en Ding Liren. De teams werden aangevuld met spelers van Telstar, waar de schakers te gast waren.

Op de foto, die we van de Tata-organisatie kregen, wordt Van Wely nog gepasseerd door Carlsen. De ploeg van de zevenvoudig Nederlands kampioen won de wedstrijd echter met 14-9. Van Wely maakte de eerste twee doelpunten en scoorde later nog een keer, Carlsen scoorde ook drie keer. Karjakin maakte vier goals, Tomashevsky zeven! De mooiste goal kwam op naam van Carlsen, die vanaf de rechterkant van het veld de bal feilloos in de linkerbovenhoek plaatste.

Morgen spelen Van Wely en Carlsen in Amsterdam tegen elkaar. Dan betreft het een schaakpartij.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.