Record aantal teams doen mee aan schoolschaakkampioenschap

82 teams van 32 scholen doen mee aan het schoolschaakkampioenschap van Utrecht a.s. woensdag in het Spoorwegmuseum. De komst van de Tata-Grootmeesters naar Utrecht en de locatie ‘Het Spoorwegmuseum’ heeft bij de basisschooljeugd van Utrecht de juiste snaar geraakt. Er moesten zelfs teams afvallen want er wilden wel 96 teams meedoen.

Er is de afgelopen twee maanden hard geoefend. Ook hebben veel scholen een intern kampioenschap georganiseerd om te bepalen wie de school mag vertegenwoordigen bij het Utrechts Kampioenschap. Alles bij elkaar wordt geschat dat zeker 1000 kinderen de afgelopen maanden enthousiast met schaken aan de slag zijn gegaan en hiervan mogen er ca. 400 kinderen meedoen op woensdag 27 januari als ook de grootmeesters naar het Spoorwegmuseum komen. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.