Wereldkampioen Magnus Carlsen speelt simultaan in Tweede Kamer

Wereldkampioen Magnus Carlsen is zojuist in de Statenpassage van de Tweede Kamer begonnen aan een schaaksimultaan. Hij neemt het op tegen een groep (oud-)leden van de Eerste en Tweede Kamer, fractiemedewerkers en parlementair journalisten.

Onder meer Fred Teeven, Eric Smaling, Dick Dolman en Bas de Gaay Fortman behoren vandaag tot de tegenstanders van Carlsen. Dit is de 10e editie van de Torentje Schaak Simultaan, die elk jaar na afloop van het Tata Steel Chess Tournament in het gebouw van de Tweede Kamer wordt gehouden. De tegenstanders van Carlsen mogen dan verschillende partijen vertegenwoordigen, ze hebben één ding gemeen: een passie voor de schaaksport. De Torentje Schaak Simultaan werd geopend door Tweede-Kamervoorzitter Khadija Arib.

Carlsen heeft afgelopen zondag voor de vijfde maal het Tata Steel Chess Tournament gewonnen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.