Queen of Chessqueens

Voor mijn opleiding Communicatie moest ik een mini-documentaire maken over een onderwerp dat mij boeide. Ik vroeg Anne Haast of ze mee wou werken en de tweevoudig Nederlands kampioene reageerde gelijk enthousiast. Zelf heb ik Anne van kleins af aan op zien groeien in de schaakwereld tot waar ze nu is. Zodoende heb ik een aantal dagen met haar meegelopen met verschillende activiteiten.

Zo gaf Anne bijvoorbeeld een simultaan en een lezing bij SV het Kasteel te Wijchen en kreeg ik te zien hoe dat er aan toeging. Ook heb ik Anne in actie gefilmd tijdens een ronde van het Stukkenjagers Open. Uiteraard heb ik ook samen met Anne gezeten en vertelt ze over haar ervaringen in de schaakwereld, hoe het was om op te groeien in een schaakgezin en hoe dat haar uiteindelijk beter heeft gemaakt. Ook broer Mark komt aan bod in de documentaire met zijn visie over Anne.

Ook vertelt Anne zelf over de Chessqueens, de stichting die ze samen is gestart met de andere dames van het Nederlands damesteam. Kijk voor meer hierover en hoe u zelf kunt bijdragen op de website van de Chessqueens.

Bekijk de mini-documentaire:

.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.