BSG 1: weer 4½

Gaat BSG 1 een 4,5-syndroom ontwikkelen? Je zou het bijna gaan denken. Van de 6 wedstrijden in dit seizoen kende 1 een 6-4 uitslag en de overige 5 een 5,5 – 4,5. Helaas zaten daar 4 nederlagen tussen en maar 1 overwinning. Ook tegen HMC eindigde BSG aan de verkeerde kant van de score.

De statistieken vooraf: HMC deed het zonder Mischa Senders en had niet vaste invaller Robin Swinkels, maar Daniel Fridman van stal gehaald. Niet echt een verzwakking. BSG deed het zonder Robin van Kampen, voor hem viel Theo Slisser in. En hoe!

HMC kwam op voorsprong doordat op bord 8 Rob Schoorl won van Ton van der Heijden, die iets te aanvallend bezig was. BSG kwam langszij doordat op bord 3 Lars Ootes met zwart won van Geert van der Stricht. Misschien door de schoonheidsprijs van vorige ronde, maar weer met een stukoffer. Nou moet er deze keer wel bij gezegd worden dat bij een goede verdediging wit dit had kunnen keepen. We komen er in op zet 26 als wit op c5 geslagen heeft.

HMC loopt nu uit naar een 1-4 tussen stand door overwinningen op bord 7 waar David van de Kerkhof won van Henk van der Poel (22 – f5 of 35 – Kf8 werden gemist), op bord 5 waar Martijn Dambacher won van Frank Erwich (een pionwinst werd netjes tot winst gebracht) en op bord 1 waar Daniel Fridman een klein voordeeltje steeds verder uitbreidde tegen Alexander van Beek en met harde hand naar winst voerde.

Invaller Theo Slisser smaakte het genot zijn invalbeurt in het eerste team met een overwinning glans te geven. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.