Dubbelschaak wint van koploper Venlo!

Proloog.

Kansloos.

Het was mijn eerste uitreis met de hooligans. Op de terugweg zat daar een hooligan helemaal uitgewoond. Stoned, dronken en ook nog pillen. Het zal toch niet gebeuren dat die jongen mijn zelf geregelde trein onderkotst? Ik ga maar eens een praatje met hem maken. Wat bleek? De man was hoog opgeleid, had gewoon een baan. In plaats van op vakantie, was dit zijn ontspanning. Om de week losgaan. Plantebakken omkeren, een beetje schelden. Dat was zijn manier om het leven aan te kunnen. Kansloos?

De wedstrijd tegen Venlo begon voor mij al niet onder een goed gesternte. Werk was zwaar deze week. Waarom deed ik dat ook al weer? Wat is ook al weer leuk aan elk moment een klap te kunnen verwachten? Het werk leek deze week op werk, heel lang geleden, met de hooligans. Uitzichtloos. Kansloze jongeren.

Dit was ongeveer ook het uitgangspunt van onze wedstrijd tegen koploper Venlo. Alleen zijn wij natuurlijk al lang geen jongeren meer. Niemand, en zeker wijzelf niet, gaven vooraf het team van Dubbelschaak enige kans.

Misschien nog wel als Camiel die vooruit had gespeeld een punt, of misschien een halfje had meegepikt. Maar die was al vooruit kansloos van het bord gezet. Misschien hadden we nog wel een kansje gehad als onze clubkampioen Job gewoon mee had kunnen doen. Maar neen, die was in Azie op zoek naar schaakborden met perfecte afmetingen. Heel misschien nog als Michiel als onze vaste invaller mee had kunnen doen. Heel misschien hadden we dan nog een kansje gehad. De griepgolf nam onze laatste hoop weg.

Hoe we dan toch nog wonnen? Zie voor het verslag de website van Dubbelschaak

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.