Is Sissa 3 al kampioen?

Om direkt met de deur in huis te vallen. Neen Sissa 3 is nog niet kampioen. Ze hebben nog maar drie matchpunten en elf bordpunten voor op de nummer twee. Met drie ronden te gaan kunnen ze nog drie keer verliezen.

Sissa 3 mocht als koploper spelen tegen nummer laatst Roden. Je zou dan weer een 1-7 resultaat verwachten. Dat werd het niet. Als ik het verslag op het forum van Sissa mag geloven mocht Sissa zelfs blij zijn met de 3-5 winst. Speelt u onderstaande partijen maar na die ik van het forum van Sissa heb geplukt. Roden spreekt van een verdiende maar geflatteerde overwinning waarin de Sissanen iets handiger in het eindspel waren. Ik noem het het geluk van de sterkere.

partij bord 2

partij bord 5

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.