Een dag vol wijsheid en reflecties

Mijn tegenstander Marcel Vermaat biedt binnen een kwartier remise aan, de partij is zes zetten oud. Hij is de topscorer van Philidor Leeuwarden (4.5 uit 5) en ratinghoogste (2182). Een aantrekkelijk aanbod, maar ik overleg uiteraard eerst. Ik vermoed wel dat er wat aan de hand is, ik ken Marcel niet als iemand die naar Groningen komt om de hele middag werkeloos toe te zien. Dries en Jan zeggen beiden: "doen!"… en toen had ik zojuist de kortste partij van mijn leven gespeeld…Of althans in tijd. Qua aantal zetten won ik als jeugdspeler ooit eens van een gelijkwaardige tegenstander na 1 d4 c5 2 Pf3 Pf6 3 Lf4 xd4 4 Pxd4? e5, een bekende val. Een kort gesprekje later had ik er gelukkig absoluut geen spijt van. Er waren bij mijn opponent privézaken in het spel die afzeggen alleszins gerechtvaardigd zouden hebben, echter een andere teamgenoot was hem voorgeweest, met minstens zo nare persoonlijke omstandigheden.

Op de zevende zet rusten, ik kan er de wijsheid wel van inzien. Bij ons was de verslaggever / Non Playing Captain Rolf op zaterdagmorgen uitgevallen, die kon ik zo vervangen. Via de Groepsapp werd het zelfs een semi-live-verslag, nadat ik mijn telefoon van huis heb opgehaald.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.