Een schaakleven in 100 partijen

Heeft u al 100 schaakpartijen gespeeld? Vast wel. Dan kunt u ook een boekje uitbrengen met al deze partijen. Of denkt u dat dat niet voor iedereen interessant is?

In elk geval is er een schaker die dat wel denkt. Hans Meijer schrijft over hem. Lees de column van Hans hier !

3 Comments

 1. Avatar
  Eric van t Hof maart 08, 2016

  Een mooie column van Hans Meijer. Het boek van Karel van der Weide heb ik met zeer veel genoegen gelezen. Het is niet alleen jammer dat hij is gestopt met schaken, maar het is vooral zonde dat hij is gestopt met schrijven.

  Ik denk echter dat het een tijdelijke rustpauze betreft. Karel van der Weide heeft bijna 20 jaar gespeeld op het niveau van 2400-2500 Elo. In de geschiedenis van het schaakspel zijn er veel grootmeesters geweest die soms een paar jaar wat anders gingen doen, maar dan later toch weer tot de oude liefde terugkeerden.

 2. Avatar
  Eric van t Hof maart 11, 2016

  Interessant artikel. Wat ik me vaak afvraag wanneer zo’n prof stopt met schaken, is waarom ze dan niet gewoon ergens voor het plezier gaan schaken. Het vermoedelijke antwoord is: omdat ze er geen plezier (meer) aan beleven. Daar zijn gelukkig ook veel uitzonderingen op. In feite gaat de column van Meijer daar ook over. Dat Van der Weide is gestopt als professionele schaker is volkomen begrijpelijk. Maar waarom dan niet voor de aardigheid af en toe ergens spelen?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.