Wij blijven leiden

De teams in de Promotieklasse van de NOSBO zijn steeds meer op vrijdag gaan spelen. Dat is op zich geen probleem, maar de competitieleider deelt de rondes in in de week voor de KNSB-zaterdag. Voor de schaakreporters (meervoud) is dat soms lastig. Zo ook deze week. Op vrijdagavond lang spelen tot na 12 uur en dan na analyse en een drankje nog een uur rijden voordat je thuis bent. Dan nog een verslag van de wedstrijd maken opgesierd met foto’s die natuurlijk eerst bewerkt moeten worden. Betekent toch dat het al 2 uur geweest is voordat je naar bed gaat. Zaterdag zit je dan de hele tijd bij de KNSB-wedstrijden en op zondag moet je dan verslagen maken. Op die zondag moeten dan ook nog eens alle weekend aktiviteiten plaats vinden. En niet te vergeten ook nog de enige dag dat je de partij van Giri met live-commentaar kunt volgen. Vandaar dat u moest wachten op onze KNSB-rondeverslag.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.