Dubbelschaak '97 – Eindhoven: Lente in de Boll The Only Way To Play

Ronde 7 van de KNSB competitie stond zaterdag 19 maart op het programma. De teamcaptain stuurde getrouw zijn vragenlijstje rond wie er wel en wie er niet kon meespelen in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven I. Alleen Peter moest afzeggen, 25 jaar getrouwd. Dat is inderdaad een goede reden om een schaakmiddag voor één keer af te zeggen, proficiat Peter! Daar Dubbelschaak I nog in zwaar weer verkeert is in overleg besloten om Michiel op te trommelen. Het tweede van Dubbelschaak bleef daardoor beroofd van een topspeler en had ook zo haar bezettingsproblemen maar was ‘veilig’. Heren van het tweede, bedankt hiervoor!

Op papier konden we dus een sterk team opstellen. Dit moest ook wel want tegenstander Eindhoven I, op rating de nummer 1 in onze poule, heeft het dit seizoen bijzonder zwaar. Dit team dat toch jaren soepeltjes meedraaide in de top van de eerste klasse is op onverklaarbare wijze op de laatste plaats in klasse 2D beland. Met meerdere titelhouders in de gelederen en een gemiddelde rating van 2161 dreigt de derde klasse, onvoorstelbaar!

Dubbelschaak I daarentegen heeft de lente in de bol , Phil de bosmarmot heeft zijn schaduw niet meer gezien nadat hij ontwaakt is uit zijn winterslaap tijdens de wedstrijd tegen Landau Axel. Daar hebben we nog wat te weinig gekregen maar de wedstrijden tegen HWP Sas van Gent en Venlo gingen voorspoedig en was het volop lente.

Met die spirit reed ik vanuit Zuid Limburg richting Boxtel. Blind Melon brulde No Rain door mijn kleine speakertjes en de toon was gezet, lekker frivool schaken, een offertje hier en daar moeten we niet schuwen!

Voor het complete verslag met foto’s en partijanalyses staat hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.