Winnaar NK Jeugdschaken naar Tata Steel Chess Tournament

In overleg met de organisatie van het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam heeft het Tata Steel Chess Tournament besloten om de winnaar in de categorie tot 20 jaar een plek aan te bieden in de Toptienkamp van het Tata Steel Chess Tournament 2017. Tata Steel streeft ernaar om jongeren bij het toernooi te betrekken, om zodoende de belangstelling voor de schaaksport onder de jeugd te stimuleren. Dat sluit naadloos aan bij het omgevingsbeleid van het staalbedrijf, dat als thema ’Future Generations’ heeft. Het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam vindt plaats in het Topsportcentrum Rotterdam van 29 april tot en met 7 mei a.s. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 29 januari 2017.

“Voor het Tata Steel Chess Tournament is het vergroten van de belangstelling voor schaken onder jongeren een van de speerpunten”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Dat is ook de reden dat we twee jaar geleden hebben besloten om de finale van het NK Schaken voor Scholenteams op de openingsdag van het toernooi in de speelzaal in Wijk aan Zee te laten plaatsvinden. De winnaars ontvingen vervolgens tijdens de openingsceremonie uit handen van Anish Giri hun prijs. Ook in Wijk en Zee en op de buitenlocaties van de Tata Steel Masters betrekken we jongeren bij ons toernooi. Tijdens de speeldag in het Spoorwegmuseum in Utrecht speelden honderden leerlingen een eigen schaaktoernooi. Ze namen natuurlijk ook de gelegenheid te baat om een kijkje bij de grootmeesters te nemen en een handtekening te scoren of een selfie te maken met Giri, Carlsen en de andere schaaktoppers. De link met het NK Jeugdschaken is een volgende stap in het enthousiasmeren van jongeren voor de schaaksport. En jong talent krijgt zo de kans om zich verder te ontwikkelen en in de kijker te spelen”, aldus Van den Berg.

Stichting Pathena

Stichting Pathena is opgericht in 2013 en streeft ernaar om getalenteerde jeugdschakers in de regio Rotterdam en daarbuiten te stimuleren door hen een platform aan te bieden waar zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Zo organiseert Pathena sinds 2012 invitatietoernooien voor jeugdtalenten uit de Rotterdamse en omliggende regio’s. Sinds 2014 organiseert Stichting Pathena ook het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam in nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en het Topsportcentrum Rotterdam. Sinds 2015 organiseert Stichting Pathena in samenwerking met vooraanstaande gediplomeerde schaaktrainers ook de Pathena Academy, het Stertrainingsprogramma voor de jeugd in de regio Rotterdam en omstreken, waar tevens gemotiveerde en getalenteerde jeugdschakers uit het hele land aan deelnemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.