BSG pakt hoognodig wedstrijdpunt

“Spannend tot het laatst” was ook een goede titel geweest. Kijk maar naar onderstaande stelling bij een 4,5 – 4,5 stand tussen David Klein (KC wit) en Robin van Kampen (zwart) waar zwart net de loper naar e7 had gespeeld ipv f6.

De statistieken vooraf: BSG was op volle oorlogssterkte, Kennemer Combinatie deed het zonder Loek van Wely en Ali Bitalzadeh, voor hen vielen Christov Kleijn en Max Kerkvliet in.

De wedstrijd begon met een remise tussen Robert Ris met wit tegen Miguoel Admiraal op bord 4. Een partij waarin wit iets makkelijk spel had, maar het evenwicht nooit echt verstoord is geweest. Door winst van Christov Kleijn op Alexander van Beek op bord 6 kwam Kennemer Combinatie op voorsprong. Iets te optimistisch aanvalsspel werd hardhandig afgestraft door zwart. Op bord 7 speelden Ton van der Heijden (met zwart) en Tea Lanchava. Wat krijg je als je 2 aanvalspelers tegenover elkaar zet: voor de neutrale tegenstander in ieder geval een leuke partij. In onderstaande stelling had zwart remise kunnen houden met het subtiele Lb8 Lees verder…

1 Reactie

  1. Avatar
    DK 03 april 2016

    Beste Edwin, leuk verslag van een spannende wedstrijd. De eerste stelling klopt alleen niet, want de dame stond op b3 en niet op c3. Was ook wel een iets te makkelijke winst ;). In de analyse bleek dat 71. Pd4 nog wel heel kansrijk was, maar waarschijnlijk is het eindspel paard en twee pionnen tegen loper en een pion nog remise. Groet, David

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.