Rik de Wilde nieuwe kampioen van de Alblasserwaard

Rik de Wilde wint 36e Alblasserwaardtoernooi

SLIEDRECHT – Rik de Wilde is de nieuwe kampioen van de Alblasserwaard geworden en zodoende de opvolger van Mark Timmermans, die de afgelopen 2 edities had gewonnen. Als hoogst geplaatste speler had hij natuurlijk de beste papieren en hij won ook nog alle partijen in zijn hoofdgroep. In de finale versloeg Rik de Wilde de winnaar van de andere hoofdgroep, Jan Jaap Janse.

Voor de tweede keer in zijn carrière mocht Rik de wisselbeker in ontvangst nemen.

Met maar liefst 62 deelnemers was het één van de drukst bezette toernooien ooit. De gemiddelde rating in de hoofdgroepen was zeer hoog en dat geeft aan dat het Alblasserwaardtoernooi geliefd is bij schakers van alle niveau.

Om 10:15 uur kon toernooidirecteur Mark van Hulst het startsein geven en konden de schakers er tegenaan.

In hoofdgroep A leek Jan Jaap Janse niet zonder meer de winnaar te worden. Hij remiseerde tegen Wim Pool en Peter van den Bergh en verloor van de Sliedrechtse jeugdspeler Andrew Mensing. De concurrentie maakte echter geen gebruik van deze missers, hoewel de nummer 2 in deze poule, Krimpenaar Arne Pols, slechts een halfje achterbleef.

In hoofdgroep B was Rik de Wilde ongenaakbaar. Met 6 uit 6 was hij de terecht winnaar. Het Sliedrechtse jeugdtalent Jorik Klein was met 3,5 punt gelijk geëindigd met Robert van Rekom.

De overige groepswinnaars waren Tuvshin Boldoo (Ridderkerk), Lemmy Schakel (Giessenburg), Nico van Mourik (Sliedrecht), Jurgen de Haan (Sliedrecht), Yaro van Beest (Sliedrecht) en Koos van den Berg (Sliedrecht).

Alle eindstanden zijn te vinden op www.schakendsliedrecht.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.