Favorieten winnen

Afgelopen zondag (17 april) was alweer de vierde editie van het Apeldoorns Kroegloperstoernooi. Vooraf hadden we twee uitdagingen. Mijn taak was het de dalende lijn qua deelnemer aantal te stoppen: respectievelijk 45, 35 en 28 duo’s in de eerste drie edities. Na het nodige spamwerk zaten er uiteindelijk 39 duo’s achter de borden, een prima aantal voor Apeldoornse begrippen. Volgend jaar in de vijfde editie willen we 50 duo’s hebben. De tweede uitdaging was het verder verbeteren van de kroegloper app. Onder leiding van Rick Kuipers zijn daar heel wat uurtjes in gestopt, zodat de app nu bijna alles kan.

Met vier grootmeesters en schaakambassadeur Nick Schilder verschenen de nodige prominente schakers aan de start. Net zo blij waren we echter over de huisschakers die de weg naar Apeldoorn wisten te vinden. Uiteindelijk maakten Jorden van Foreest en Nick Maatman hun favorietenrol waar en wonnen het toernooi met 11 uit 14, voor Koen Lambrechts en Evert Rademakers met 10,5 uit 14 en drie duo’s op een gedeelde derde t/m vijfde plaats: Anne Haast/Lisa Hortensius, Thomas Beerdsen/Lucas van Foreest en Sipke Ernst/ Stefan Colijn, allen met 10 uit 14.

Lees verder…

Over Redactie Schaaksite

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht door Kees Schrijvers. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

1 Reactie

  1. Avatar
    AatS 12 november 2018

    Hoi…

    ik volg de wereldkampioenschappen en het viel me op dat na afloop van de vandaag gespeeld partij er na het beëindigen van het commentaar van Peter Svidler en Sopiko Guramishvili kwam er een leuk muziekje als slot, ik kan niet nagaan wie dat muziekje speelt en vroeg me af of jullie dat wel kunnen achterhalen???

    Bij voorbaat dank, Aat Smits

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.