eFXO Apeldoorn blijft ongeslagen

Na de topper tegen UVS gewonnen te hebben en promotie naar de Meesterklasse veiliggesteld te hebben, wilden wij de laatste wedstrijd tegen Caissa in stijl afsluiten.

Invaller Chris Otto had het al snel zwaar en wist zich er niet meer uit te redden, waarna tegenstander Annemarie Volkers direct voor mat ging. Niet veel later volgden er snelle remises voor Sjef Rijnaarts, Merijn van Delft en Arthur van de Oudeweetering, respectievelijk tegen Paul van der Sterren, Arno Bezemer en Barry Brink. Nico Zwirs wist daarna snel de stand weer gelijk te trekken door een blunder van Robert Kikkert.

Met de tussenstand van 2,5-2,5 ging het rond de tijdnoodfase ineens snel. Max Warmerdam zette de kroon op zijn werk van dit seizoen door in een strakke Spaanse partij te winnen van Michael Wunnink en daarmee zijn tweede IM-norm te scoren. Alexander Kabatianski had door het opportunistische witte spel inmiddels wat pionnen extra tegen Alje Hovenga en wist dat om te zetten in een mataanval. Zelf had ik een onprettige stelling tegen Hans Ree, maar na een dubieus kwaliteitsoffer van zijn kant was het eindspel voor hem niet meer te houden. Daarmee was de winst binnen, maar wist Caissa op de resterende twee borden toch nog twee eretreffers te maken. Tim Lammens had het de hele partij al zwaar tegen Rob Witt en wist zich daar niet meer uit te redden. Thomas Beerdsen kreeg een interessant kwaliteitsoffer te verwerken en leek een prima stelling te hebben, tot de zwarte stukken wel erg actief werden en het materiaal ruimschoots werd teruggewonnen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.