Voerendaal 2 kampioen door leugen: slim of onethisch?

In klasse 3H van de KNSB-competitie eindigden twee Limburgse teams gelijk op match- en bordpunten. Voerendaal 2 werd kampioen op onderling resultaat. Volgens concurrent RSC ‘t Pionneke werd Voerendaal 2 echter kampioen door een onethische truc: de voorzitter van Voerendaal gaf in een telefoontje bewust een verkeerde uitslag door, waarna een speler van ‘t Pionneke niet een remisemogelijkheid benutte die zijn team het kampioenschap had opgeleverd. “Een zeer onsportieve daad” van Voerendaal volgens het verslag van ‘t Pionneke. Wat vindt u, is het inderdaad onethisch of juist slim van Voerendaal?

Verslag op pionneke.nl

Verslag op Voerendaal

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.