Siem van Dael en Eline Roebers zijn de jeugdkampioenen t/m 12 jaar

Siem van Dael en Eline Roebers zijn de Kampioenen bij de D-jeugd. Zij wisten de concurrentie in Rijswijk voor te blijven.

Siem van Dael (foto van zijn eigen website: (siemvandael.webklik.nl/page/siem-van-dael)

 

Siem was vanwege zijn 100%-score al een ronde voor het einde zeker van de titel en stond in de laatste ronde nog een halfje toe. Eline behaalde 7½ uit 9 en bleef daardoor haar enige concurrente voor de titel, Nienke Loes van den Brink, een halfje voor. Bij de jeugd werd achter de ongenaakbare Siem, Lucas Nguyen mooi tweede met 7 uit 9. Hij wist nog net uit de greep te blijven van een drietal achtervolgers dat slechts een halfje minder had.

De eindstand aan kop bij de D-jeugd was:

 

De eindstand aan kop bij de D-meisjes was:

 

Van de beide kampioenen heb ik alle partijen bekeken en van hun (in mijn ogen) meest interessante partij een uitgebreide analyse gemaakt. Toevallig waren het allebei partijen waarin de tegenstander zich ook niet onbetuigd liet met allerlei onverwachte en gevaarlijke tegenzetten. De nieuwe kampioenen moesten in een moeras aan varianten hun weg zien te zoeken. Hoewel ze hier en daar misschien iets beters hadden (ook de tegenstander trouwens) kan ik niet anders zeggen dat zowel Siem als Eline zeer bekwaam de partij naar hun hand wisten te zetten. Dat ze daarbij de hulp van de tegenstander nodig hadden, is natuurlijk onvermijdelijk. Maar dat geldt ook op het hoogste niveau!

 

 

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.