Chessity voor verenigingen en scholen

Geschreven door Ard Dekker (website Haagse Schaakbond)

Tijdens de ALV’n van de HSB van 16 september 2015 en 18 mei 2016 heb ik gemerkt dat er behoefte bestaat aan meer informatie over het nieuwe schaaktrainingsprogramma Chessity. Daarom lijkt het me nuttig om, als enige Chessity-ambassadeur binnen de HSB, jullie deelgenoot te maken van mijn enthousiasme voor Chessity. Er zijn grote verschillen met de Stappenmethode, maar de twee methodes kunnen elkaar goed aanvullen. Chessity is beter geschikt om grote aantallen leerlingen enthousiast te krijgen voor het schaken en met de Stappenmethode is doorgroei naar een goed schaakniveau beter mogelijk.

Vorig jaar is de KNSB een succesvolle samenwerking aangegaan met Chessity. Gestart is om scholen enthousiast te krijgen en nu bestaat er ook een mogelijkheid voor schaakverenigingen om een verenigingsaccount aan te schaffen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een individueel account (€ 35 p.p., maar nu tijdelijk via de KNSB € 17,50).

Wat is Chessity?

Chessity is een online leermethode om spelenderwijs te leren schaken. Het bevat spel-elementen uit populaire games, die een extra stimulans vormen voor kinderen om meer en beter te leren schaken. De methode past zich op diverse manieren aan het niveau en de manier van leren van de speler aan. Zowel beginnende – als gevorderde schakers kunnen met Chessity trainen op hun eigen niveau. Voor schaaktrainers is er een uitgebreid leerlingvolgsysteem. Zij hebben daardoor meer zicht op de schaakontwikkeling van hun leerlingen. Doordat nakijkwerk met Chessity verleden tijd is, zijn de trainingen afwisselender én effectiever. Via www.chessity.com is het mogelijk Chessity drie dagen uit te proberen. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.