OKU 2016: schrijf je snel in!

Het Open Kampioenschap van Utrecht (www.paulkeres.nl/oku/) was vorig jaar een groot succes. Ruim voor de start zaten we al aan het maximum van 200 deelnemers, waardoor we veel mensen moesten teleurstellen.

We zijn daarom bezig om extra ruimte te creëren in het Utrechts Stedelijk Gymnasium en dat lijkt ook hard nodig: 8 dagen van tevoren zitten we al voor driekwart vol.

Onder de deelnemers titelverdediger Csaba Horvath, SGS-kampioene Zhaoqin Peng en de Groninger Sipke Ernst. Zij zullen hun handen vol hebben aan het vele jeugdtalent dat ook in groep A meespeelt, waaronder de 8-jarige Machteld van Foreest. Ook de B- en de C-groep zijn uitstekend bezet.

Mocht je mee willen doen, schrijf je dan snel in! (Inschrijfformulier) Hoe eerder wij weten hoe druk het wordt, hoe beter het lukt om voldoende plek te maken.

Overigens zijn naast deelnemers ook toeschouwers van harte welkom. Er is van alles te doen: onder meer New In Chess en De Beste Zet zijn aanwezig. Het OKU wordt mogelijk gemaakt door de Landelijke Belangenvereniging (www.lbv.nl), ook al sponsor van het Lightningkampioenschap (www.sgking.nl/nk-lightning/) een week erna. Neem dus zeker een kijkje op de site van de LBV.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.