Foto’s Timur Gareyevs blindsimultaan

De Amerikaanse grootmeester Timur Gareyev gaf afgelopen zaterdag een blindsimultaan tijdens het 65-jarig jubileum van schaakclub Caissa in Amsterdam. Over dertien partijen scoorde de Blindfold King elf overwinningen en twee remises.

De flamboyante en energieke Gareyev reed de gehele simultaan, die ruim vijf en een half uur duurde, op een spinning bike en at voornamelijk verse groente. Hij gaf de simultaan zowel ter training als promotie voor zijn aanval op wereldrecord blindschaaksimultaan, dat in december plaats zal vinden in Praag.

De partijen zijn na te spelen via deze link.
Hieronder zijn een aantal van mijn foto’s van de simultaan – het complete fotoalbum is hier te vinden.

De simultaan is georganiseerd door schaakclub Caissa in samenwerking met het Max Euwe Centrum en met steun van Bessel Kok.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.