Inschrijving Hoogeveen Schaaktoernooi geopend

Schaakliefhebbers van allerlei pluimage kunnen zich weer inschrijven voor één van de diverse groepen van het Hoogeveen Schaaktoernooi 2016. Het populaire jaarlijkse evenement vindt in de komende herfst voor de twintigste maal plaats, ditmaal van zaterdag 15 tot en met zaterdag 22 oktober, in het Hoogeveense raadhuis. De organisatie, onder leiding van topgrootmeester Loek van Wely, is bezig met het organiseren van twee aantrekkelijke matches waarvan minimaal één op topniveau, een sterk Open toernooi en meerdere nieuwe nevenactiviteiten.

De matches kennen elk zes ronden en starten op zondag 16 oktober. Woensdag 19 oktober is voor de matches een rustdag.
Het Open toernooi is voor spelers met een rating van minimaal 2000 en zal een internationale bezetting kennen, waardoor er (groot-)meesternormen te behalen zullen zijn. Dit evenement wordt over negen ronden verspeeld, vanaf zaterdag 15 oktober, met twee ronden op woensdag 19 oktober: één ’s ochtends en één ’s middags. Het prijzenfonds in de Open groep bedraagt € 7.500 met een eerste prijs van € 3.000.
Voor de amateurgroepen zijn er acht ronden: op elke dag één. Amateurgroep II speelt ’s ochtends, en groep I ’s middags.
Elke dag zullen bekende Nederlandse schakers voor het publiek commentaar geven op de belangrijkste partijen.

Het evenement wordt voor de derde maal georganiseerd met grootmeester en veelvuldig Nederlands kampioen Loek van Wely in de functie van toernooidirecteur. De belangrijkste sponsors van het Hoogeveen Schaaktoernooi zijn de gemeente Hoogeveen, de provincie Drenthe, McDonald’s en Univé.

Meer informatie is te vinden op de website www.hoogeveenchess.nl/.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.