Inschrijving voor de tiende editie van het Leiden Chess Tournament is nog mogelijk

De tiende editie van het Leiden Chess Tournament staat in het teken van schakende vrouwen. Er zal in dit jubileumtoernooi een dubbelrondige kroongroep bovenop het Open internationale toernooi zijn met de vier sterke regionale schaaksters Martine Middelveld, Ioana Smaranda Padurariu, Rosa Ratsma en Leonore Braggaar. Alle vrouwen behoren tot de top vijftien van ons land.

Voorts zien we in het Open toernooi in de top van het deelnemersveld meervoudig nationaal kampioene grootmeester Zhaoqin Peng en de absoluut sterkste vrouw van dit moment in het Aziatische werelddeel internationaal meester Irine Kharisma Sukandar. Ook voormalig wereldkampioene (2013) Anna Ushenina uit de Oekraïne zou komen deelnemen, maar die koos op het laatste moment voor een lucratievere uitnodiging voor deelname in een vierkamp met de huidige wereldtop.

Het Open toernooi duurt dit keer van 15-24 juli 2016 en is inmiddels half volgeboekt met meer dan tachtig schakers. Op donderdagavond 14 juli heeft het toernooi zijn traditionele openingsevenement. Meer hierover op deze website gedurende de maand juni.

2 Comments

  1. Avatar
    Paul-Peter Theulings mei 31, 2016

    Alle vrouwen behoren tot de top vijftien van ons land.

    Welke ranglijst wordt hier gehanteerd?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.