25 juni: Wederom bijzondere editie Huub van Dongen Memorial

Op 25 juni vindt alweer de 5de editie van het Huub van Dongen Memorial toernooi plaats. 

Het thema van deze editie is “kunst”. Dat klinkt misschien iets minder spectaculair als wat we vorig jaar hadden beleeft… Een overvolle schaakzaal waarin de deelnemers konden genieten van live muziek van de band “Two of Us” die veel nummers van onder andere The Beatles en ook Simon & Garfunkel speelden tijdens de partijen.

Maar nee, ook met het thema kunst gaat de organisatie proberen het toernooi op een bijzondere manier aan te kleden. Zo zal er voor de deelnemers een quiz zijn, waarbij ze enkele vragen over (schaak)kunst dienen te beantwoorden. De winnaar hiervan krijgt een originele prijs.

Daarnaast zal gedurende het toernooi een professionele fotograaf cq ontwerper aanwezig zijn die (met toestemming) foto’s van de deelnemers zal maken en deze, naar wens, zal bewerken in Photoshop waarmee desgewenst effecten aan de foto toegevoegd kunnen worden. Ook kan bijvoorbeeld de achtergrond van de foto zo aangepast worden dat je ergens op een strand zit te schaken, of boven op een wolkenkrabber. Alles is mogelijk. Dit fotomateriaal zal kosteloos beschikbaar worden gesteld aan de deelnemers. Alleen als ze die ter plaatse uitgeprint willen hebben op professioneel fotopapier, dan dient hier een kleine vergoeding voor betaald te worden. Deze professional is overigens Sander Stekelenburg (zie ook www.profiel-ontwerp.nl/).

Het schaaktoernooi zelf is in rapid vorm waarin 7 potjes met 20 pppp op de klok gespeeld zullen worden. De 1ste prijs is 100 euro en daarnaast zullen er nog enkele andere prijzen beschikbaar gesteld worden. Inmiddels zijn er al heel wat aanmeldingen binnen, waaronder zelfs 2 IMs, Manuel Bosboom en Herman Grooten.

Alle informatie is verder te vinden op www.dubbelschaak.nl/memorial.

Hopelijk tot ziens op 25 juni!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.