Voor de tweede maal ‘Schakers van Formaat’ in Amstelveen

Simultaans Timman en Böhm en jeugdtoernooi met grote schaakstukken

Na de succesvolle première in 2015 is op zaterdag 11 juni in Amstelveen voor de tweede maal ‘Schakers van Formaat’ gehouden. Op het Stadsplein speelden Jan Timman en Hans Böhm in twee sessies ieder op zes grote schaakborden (4×4 meter) simultaan tegen teams van bedrijven, scholen en politici uit Amstelveen en omgeving.

Deze teams konden hulp krijgen van leden van de Amstelveense schaakverenigingen KLM-Pegasus en Zukertort. Elk team bestond uit twee of drie spelers die mochten overleggen over de volgende zet.

Timman behaalde de beste score met 11 punten uit 12 partijen, waarbij hij wel een nederlaag moest incasseren tegen het sterke team van café De Manen (Daniel Vanheirzeele, Peter Boll en Bart Stam).

Hans Böhm bleef in beide sessies ongeslagen maar moest in totaal wel vier remises toestaan tegen het damesteam van Timewise (Sietske Greeuw en Hilde Langen), lectuur- en tabakszaak A.M. van Lookeren (Dick Langerak en Hugo Luirink), Restaurant Colijn (Moreno van Jaaren, Holger Bonte en Rutger Veldhuijzen van Zanten) en Wesco IJmuiden (Bart Stam, Daniel Vanheirzeele en Peter Boll). Peter Bot, wethouder sportzaken van Amstelveen, deed rond 9.30 uur de eerste zet aan de twaalf borden.

Een nieuw element was een rapidtoernooi in de middagpauze voor jeugdspelers tot zestien jaar. Zij speelden om de “Grote Borden Trofee Amstelveen 2016”. Er deden 24 jeugdige schakers mee, waarvan tien leden van Zukertort en zes van schaakvereniging De Amstel in Uithoorn. Iedere speler had tien minuten per partij en moest zelf de zetten uitvoeren op de grote borden. Rens Blom (Zukertort) toonde zich de beste schaker èn hardloper met 5 uit 5.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.