Marek Kudlicka winnaar Pathena Invitatietoernooi 2015/2016

Met een mooie score van 6 uit 7 is Marek Kudlicka winnaar geworden van het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi 2015/2016.  In de 4e editie van dit toernooi wist Marek zijn naaste concurrenten ook op de laatste dag achter zicht te houden en uiteindelijk met 5 overwinningen en 2 remises zich de opvolger van voorgangers als Andrew Mensing, Liam Vrolijk en Rembrandt Bruil mocht noemen.

Voordat de laatste dag begon was Marek al koploper met 4 uit 4.  In de vijfde ronde speelde hij tegen Ting Ting Lu.  Ting Ting was het toernooi matig begonnen, maar was bezig aan een inhaalrace.  Marek kwam er niet doorheen en moest berusten in remise.  Naaste concurrent William Gijsen stond bij het ingaan van de laatste dag een punt achter, doordat hij had verloren van Marek, maar kwam dichterbij door een overwinning op Job Verheul.  William wist een klein voordeeltje te benutten en het punt te pakken.

In de zesde ronde speelde Marek tegen Job en Job liet zien uitstekend te kunnen schaken en ook Marek op remise te houden.  Dit was dus de kans voor William om langszij te komen.  Tegen Daniel Kudlicka echter kwam hij al gauw een pion achter en daarna ook nog een kwaliteit.  Daniel wist daar wel raad mee, en kon zo zijn broer helpen. In de laatste ronde had Marek dus genoeg aan een remise, maar hij wilde mooi eindigen en dat is hem te prijzen.  Tegen Liqin Lu was een klein voordeel genoeg om het punt te pakken en dus kampioen te worden.  Op de tweede plaats (op anderhalf punt) eindigde Ting Ting Lu.  Zij eindigde het toernooi meer dan uitstekend door William in de laatste ronde te verslaan.  William eindigde met Job uiteindelijk op een gedeelde 3e plaats.

In de B-groep waren het de meisjes die verrassend de plekken in de top 3 in hun bezitnamen.  De nummer 1 was na 4 ronden niet verrassend meer, wel de manier waarop ze het afmaakte.  Evelyn Bijvanck speelde een fantastisch toernooi.

Ook op de laatste speeldag wist zijn al haar partijen te winnen, waarbij een miniem voordeel heel goed door haar uitgebuit werd.  Met 7 uit 7 wist zij de B-groep op haar naam te schrijven.  Op de tweede plaats, met slechts een punt achterstand (alleen verloren van Evelyn) eindigde de jonge Kathleen Wiegmann.  Uiteindelijk haalde zij 6 punten  In de laatste ronde leek het nog fout te gaan, maar Luana Mensing greep in een winnende stelling mis, zodat Kathleen de tweede plaats pakte.  Op de derde plaats opnieuw een meisje, namelijk Circe Janse.  Met 5 punten wist zij het toernooi af te sluiten en had daarmee een prima laatste dag.  De prijzen werden uitgereikt door Hing Ting Lai

Zo eindigde het Pathena JeugdSchaak Invitiatietoernooi 2015 / 2106. Wederom een mooie editie met mooie prijswinnaars.  Volgend jaar de eerste lustrum editie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.