Nu al meer dan 200 deelnemers ONJK 2016

Voor de Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschappen (ONJK) hebben zich al meer dan 200 deelnemers ingeschreven. De C groep (t/m 14 jaar) is het beste vertegenwoordigd met 55 deelnemers, gevolgd door de D groep (t/m 12 jaar) met 53. De kampioenschappen zijn van 8 tot en met 13 augustus in Borne. Dit jeugdtoernooi is vanaf ca. 5 jaar tot en met 20 jaar en is voor alle schaakniveaus geschikt. Ervaren jeugdschakers kunnen zich meten met sterke jeugdschakers uit binnen- en buitenland. De beginnende jeugdschakers kunnen ervaren hoe het is een meerdaags schaaktoernooi te spelen in een ongedwongen sfeer tijdens een echte schaakvakantie. Aanmelden gaat via de toernooisite.

Wees er wel tijdig bij i.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties. Veel schaakverenigingen doen in groepen mee aan dit toernooi, maar er zijn ook veel individuele spelers die zelfstandig meedoen. De deelnemers moeten zelf voor hun overnachting zorgdragen. Daar zijn in de omgeving diverse opties voor (zie onder informatie en accommodatie).

Voor de jonge jeugd t/m 9 jaar is er ook de keuze voor een korter toernooi van drie dagen. De eerste drie dagen wordt gespeeld in aparte groepen t/m 7 (H), 8 (G) en 9 (F). De tweede helft wordt in (een) gemengde groep(en) gespeeld. In al deze toernooien wordt om de open titels voor zowel de jeugd- als meisjes gespeeld en kunnen ook vrijplaatsen voor het gesloten NK jeugd volgend jaar worden verdiend.

Op de toernooisite staat een voorlopige deelnemerslijst. Misschien sta je er zelf al bij, vraag dan of je clubgenoten of je andere vrienden en vriendinnen ook meedoen.

Tot ziens in Borne.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.