Opening buiten schaakspel in Hoofddorp

In navolging op het schaakspel op het Max Euwe plein in Amsterdam heeft Hoofddorp nu ook zo’n mooi spel in de buitenlucht. Afgelopen zaterdag 25 juni is ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de Lions Club Haarlemmermeer en het 70 jarig jubileum van de schaakclub Hoofddorp het schaakspel op het Polderplein onthult. Een bijzonder moment was dat bij de opening Hans Bohm, de bekende schaakcoryfee, te horen was.

Hij kon helaas niet “live” aanwezig zijn, maar had speciaal een voicemail ingesproken waarin hij Hoofddorp feliciteerde met het nieuwe spel en jeugdlid Lance Bakker (slechts 9 jaar) van de schaakvereniging Hoofddorp veel succes wenste bij zijn openingspartij tegen wethouder Elzakalai. Zij speelden een lange en spannende openingspartij, die Lance natuurlijk won.

De Lions Club Haarlemmermeer heeft in samenwerking met vele sponsoren de stukken en de opbergkisten geregeld. Het schaakspel is nu voor het publiek dagelijks van 09.00 – 18.00 uur beschikbaar. En als men zelf een doosje schaakstukken meeneemt is het heerlijk zitten op de kisten waarop een normaal schaakbord is bevestigd. Hoofddorp heeft er weer een mooie sport faciliteit bij.

 

groet Ton Breeuwer
Lionsclub Haarlemmermeer

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.