Schaken op Kamp

Hoi!

Sinds kort ben ik met een groep enthousiaste trainers begonnen met het organiseren van schaakkampen. Dit willen we als stertraining gaan doen en als zomerkamp.

De filosofie hierachter is dat ambitieuze kinderen die in korte tijd heel hard vooruit willen gaan hier een boost kunnen krijgen. Zo zullen ze ook voor de club meer gaan winnen! Naast training geven we ook ieder kind een onvergetelijke schaakbelevenis, zo behouden we ze op lange termijn voor de sport.

Om deze kampen een succes te maken heb ik jullie hulp hard nodig.

Van 2 t/m 5 augustus 2016 is er het eerste Zomerschaakkamp in de regio Nijmegen. Vier dagen lang schaakplezier en bovendien de mogelijkheid om een stappenexamen te doen. De ideale mogelijkheid om snel vooruit te gaan en na de vakantie van alle concurrentjes te winnen. Uiterste aanmelddatum is 19 juli.

Het zomerkamp is toegankelijk voor alle schaakniveaus, ook beginners. Leeftijd van 8 tot 14 jaar, iedereen daarbuiten in overleg. De locatie is Scouting Beuningen ’76, een mooie locatie met veel gras en een kampvuurmogelijkheid. Het kamp is inclusief eten, drinken en overnachting. Iedere deelnemer ontvangt een jaarabonnement chessity (of €25 korting), een stappenboekje en een leuk aandenken.

Van 24 t/m 28 oktober 2016 is er de eerste stertraining in kampvorm. Deze vindt plaats in de herfstvakantie voor de regio zuid. Niveau is van stap 2 tot 3+, leeftijd 8-12, uitzonderingen in overleg. Dit wordt een week lang hard en geconcentreerd werken aan de schaakkwaliteiten. Het doel is om iedereen een grote sprong te laten maken en verder te motiveren met een geweldige ervaring. Voor meer informatie kijk op www.stertrainingen.nl/1-ster/nijmegen/ . De uiterste aanmelddatum voor dit kamp is 19 september. 

Deze trainingen worden aangeboden door IM David Miedema. Hij geeft al meer dan 13 jaar les aan schakers op verschillende niveaus. Hij is de huistrainer van schaakclub Kleve en hij is in 2009 zesde van Nederland geweest. Wij werken verder uitsluitend met gediplomeerde trainers.

Naast trainers zijn ouders die willen begeleiden en koken erg belangrijk. Vandaar dat wij jullie uitnodigen om gratis te overnachten. Hiervoor is echter beperkte ruimte, snelheid is daarom belangrijk.

Is het idee van een schaakkamp nog wat spannend, maar lijkt het wel leuk? Je kunt als ouder op bezoek komen of meegaan (zie hierboven). Bovendien is er iedere dag een contactmoment. Ervaring wijst uit dat kinderen die op kamp gaan het in het begin wat spannend vinden, maar uiteindelijk met meer zelfvertrouwen en nieuwe vrienden terug komen.

Interesse? Like schaken op kamp op facebook, stuur een mail naar davidmiedema@outlook.com of bel 06-28084638.

Benieuwd naar de prijs van het zomerkamp? De specifieke prijs is op aanvraag. Denk aan een bereik van €230 tot €295 euro.

Vind je het idee van een schaakkamp leuk maar hoor je niet bij de doelgroep stuur mij een persoonlijk bericht of like onze pagina.

Hartelijke schaakgroet,

David Miedema

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.