Op 15 juli start jubileum editie LCT

Vlak voor de start van de jubileum editie van het Leiden Chess Tournament (15-24 juli) zien we uiteindelijk dat er een van de sterkste edities van de afgelopen tien jaar is ontstaan. Met circa 150 deelnemers uit zeventien verschillende landen, met in de top van de A-groep zo’n dertig titelhouders, is dit evenement loodzwaar bezet.
Ik kan me niet herinneren dat er – in de breedte – een dergelijk sterk deelnemersveld is geweest. Vanaf plaats dertig en omhoog (>2250-2662) zijn er voldoende buitenlanders en titelhouders voor het scoren van GM- en IM-normen. Men moet vanzelfsprekend nog wel even een behoorlijke score behalen, maar de kansen (met buitenlander norm) zijn nu in voldoende mate aanwezig.
Naast de top van de A- en B-groep zullen ook de partijen van de dubbelrondige vrouwen vierkamp over beide weekeinden op deze site (en elders) live te volgen zijn!

Evenals vorig jaar zal de Leidse (gast)grootmeester John van der Wiel zijn taak als VIP (Very Irritating Person) opnieuw vervullen tijdens de opening op donderdag 14 juli (vanaf 19:00 uur bij het Leidse station).

Tijdens het toernooi zal John opnieuw zo’n drie keer met een speler/speelster hun partij(en) voor het publiek bespreken. Dus ook als bezoeker heeft u voldoende reden om bij het evenement in het denksportcentrum Leiden te zijn.

Live beelden in de bar verhoogt bovendien het analysegenot, met daarbij het nodige visserslatijn en de fraaie varianten die ongetwijfeld zullen passeren is het in Leiden goed toeven.

De geïnteresseerden kunnen hier het Toernooiboekje 2016 downloaden en/of bekijken.

We wensen u zowel als deelnemer of als bezoeker/kijker veel schaakplezier!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.