Plotseling is het zomer

Het is een uitstekend idee om tijdens LCT je vakantie te plannen en dat doen veel schakers dan ook. Op weekdagen spelen we vanaf 19:00 uur en op zaterdag en zondag in de middag. Op die manier kunnen onze vakantie vierende deelnemers overdag een van de vele Leidse musea bezoeken, popconcert kijken en luisteren, chillen op de tijdelijk gebouwde ontmoetingsplek De Buurt. Van de opening vorige week, zie foto Maaijveld, weet u het nog? En bijna vanzelfsprekend een rondleiding door de Leidse binnenstad van onder meer Rembrandt. Om maar eens een bekende Leidenaar te noemen.

Bijna altijd tijdens de Leiden Chess Tour komt de zon fel aan de hemel staan. Zo ook afgelopen maandag bij de vierde ronde, vandaag – dinsdag – een slordige 31 graden en morgen (dat hebben we goed gepland) tijdens de rustdag in het toernooi, nog maar eens een schepje erop tot zo’n 34 graden. Ik ga dan oefenen voor de Olympische discipline 400 meter stilliggen.

In die vierde ronde zag je aan de top – met de vier spelers met de volle drie punten – vredelievende schermutselingen met remises als gevolg. Hoewel de prestatie van Hugo ten Hertog tegen Evgeny Postny toch wel van formaat is. In een verslag van Herman Grooten op schaaksite.nl (zie hier zijn verslag na het eerste weekeinde) vertelde Grooten dat Ten Hertog al normen genoeg heeft en dat we zijn FM titel maar iets hoger moeten inschatten. Bij Sandipan vs Van Wely werd in feite – als je de analyserende engines mag geloven – nooit het evenwicht verbroken. Als u op onze live pagina kijkt, kunt u nog meer wetenswaardigheden over LCT vernemen.

De dagprijs ging dit keer naar de jongedame Amruta Sunil Molak uit India (foto Maaijveld), omdat ze in alledrie de ronden veel van onze arbiters aan alertheid vroeg en hun incasseringsvermogen. Deze dame heeft de eigenschap om altijd in tijdnood te komen en met slechts enkele seconden op de klok te winnen of te verliezen. Ze heeft daardoor  een start van 1 uit 3. Ze kreeg een DGT-klok voor een cursus time management. Ook moet ik u nog even melden (met vroeg ernaar), waarom ik niets meer over de kroongroep met vrouwen schreef: het antwoord is simpel. Omdat die in het slotweekeinde weer aan het werk gaan. In de B-groep – met ook twee live borden – nog één speler met de volle 4 punten: Joost Mostert. Ik ga meneer Mostert zijn leeftijd niet verklappen, maar ik kan u verzekeren dat het schaken leeftijdloos is! Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.