Het Open Nederlandse Jeugdschaakkampioenschap wordt weer groter!

Stichting Caïssa
Bronforelstraat 156
7559 MG Hengelo
Nederland
P. Formanoij (Paul)
Voorzitter

Mobiel: +31(0)6 1881 5680
Email: voorzitter@onjk.nl
Website: www.onjk.nl

 

Persbericht

Borne, 27 juli 2016
Van 8 tot en met 13 augustus worden ook dit jaar weer de Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschappen (ONJK) gespeeld. Twee weken voor de start van het ONJK hebben al 285 jongeren zich ingeschreven. Dit is nu al ruim meer dan het aantal deelnemers van vorig jaar. Dit jaar is extra bijzonder, omdat het ONJK al weer de 25ste keer in Twente wordt gehouden en ook dit jaar weer in Borne.
Dit internationale jeugdtoernooi is voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 20 jaar en geschikt voor elk niveau. Ervaren jeugdschakers kunnen zich meten met sterke leeftijdsgenoten uit binnen- en buitenland. Beginnende jeugdschakers kunnen ervaren hoe het is een meerdaags schaaktoernooi te spelen in een ongedwongen sfeer tijdens een echte schaakvakantie. Voor de jongste jeugd t/m 9 jaar is er ook dit jaar de keuze voor een korter toernooi van drie dagen.

In alle groepen wordt gespeeld om de titel van Open Nederlands Jeugdkampioen(e). Het ONJK is voor spelers de eerste kans in het nieuwe schaakseizoen zich te plaatsen voor het gesloten NK jeugd van 2017.

Deelnemers kunnen zich nog aanmelden op www.onjk.nl.

Naast de fanatieke strijd om de titels, is het vooral ook een gezellig toernooi. Dus iedereen die kan schaken is welkom! Natuurlijk is er ook een recreatieruimte waar iedereen zelf een potje kan schaken, lekker kan rondneuzen in een winkel met schaakspullen of digitaal wedstrijden kan volgen. Hier staan ook tafeltennistafels, zodat iedereen zijn of haar energie kwijt kan. Verder organiseert de Bornse Voetbalvereniging BVV  op donderdagmiddag een voetbaltoernooi, kunnen de deelnemers lekker een duik nemen in het naastgelegen zwembad of een bezoekje brengen aan Kids City.

Het toernooi is uiteraard ook toegankelijk voor publiek. Het is niet alleen mogelijk om een kijkje te nemen in de speelzalen, maar ook om de belangrijkste partijen live op een groot scherm te volgen in de recreatieruimte. Hier is ook de mogelijkheid om zelf een potje te schaken.

Over het toernooi

Het ONJK wordt nu al 25 jaar in Twente georganiseerd. Na Hengelo (stadhuis) en Enschede (Universiteit Twente) zijn we al voor het 6de jaar te gast in Borne (Sportcomplex ’t Wooldrik). De gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport) steunen het toernooi door de zaal ter beschikking te stellen. In totaal is dit de 42ste keer dat het ONJK in Nederland wordt georganiseerd.

Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB en ook zij heeft er haar goedkeuring aan gegeven.

Voor meer informatie: www.ONJK.nl of door contact op te nemen met Paul Formanoij (voorzitter Stichting Caïssa) op voorzitter@onjk.nl of 06-18815680

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.