Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen Schaken naderen ontknoping


In de strijd om het kampioenschap van Open Nederlands Jeugdschaakkampioen (tot 20 jaar) is de situatie aan de kop ongemeen spannend. Topfavorieten Jasper Holtel uit Duitsland en Rosa Ratsma uit Utrecht hebben punten verspeeld en hebben nu hun kansen op de titel niet meer in eigen hand. Met nog twee ronden te gaan staat de Boschenaar Sjoerd van Roon fier aan kop; tot nu toe heeft hij slechts één remise afgestaan en verder al zijn partijen gewonnen.

Er wordt natuurlijk ook in andere leeftijdscategorieën gespeeld. Zo spelen in de categorie tot en met 9 jaar meer dan 40 kinderen mee om de titel. Halverwege het driedaagse toernooi voor deze jongste spelers gaat Pjotr Cappan uit België, die op de voet wordt gevolgd door een legertje uitdagers. Daaronder ook het beste meisje tot op dit moment, Lauri Maris uit Winterswijk.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in Sporthal ’t Wooldrik te Borne. Zaterdag 13 augustus om 15.00 uur is de prijsuitreiking en de afsluiting van het toernooi.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.