EK Jeugd 2016 Ronde 1

De toon is gezet. Met tien overwinningen, twee remises en slechts twee nederlagen kunnen we van een succesvolle eerste ronde spreken. Yichen Han (U10) en Lucas Nguyen (U12) zetten hun tegenstanders binnen twee uur mat en zorgden zodoende voor de eerste punten voor de Nederlandse delegatie. Vervolgens was het een tijd wachten op de volgende uitslag. Marlinde Waardenburg (U14) speelde prima, maar moest het onderspit delven na een misrekening. Kevin Nguyen (U16) won een lekkere aanvalspartij. Feline Waardenburg (U16) stond verloren maar wist een halfje uit het vuur te slepen. De partij van Siem van Dael (U12) was niet helemaal overtuigend, maar de winst daarom des te prettiger.

Maaike Keetman (U18) daarentegen speelde een partij uit één stuk. Timardi Verhoeff (U18) had helaas minder goed nieuws. Een mooi opgezette partij werd door een onnauwkeurigheidje teniet gedaan. Eline Roebers (U10) kwam snel in een eindspel terecht en haalde na uren lang manoeuvreren een dikverdiende zege binnen.

In de partij van Max Warmerdam (U16) gebeurde het tegenovergestelde. De tegenstander bood dapper weerstand, maar Max was op zijn post op de beslissende momenten.
Robby Kevlishvili (U16) was vandaag aan het freestylen en won overtuigend. Thomas Beerdsen (U18) trok zijn tegenstander eveneens snel uit boek en pakte een punt. Eelke de Boer (U14) moest lang werken voor een overwinning. Hij raakte in de opening de draad kwijt, maar wist zich uiteindelijk toch naar de winst te schwindelen. Liam Vrolijk (U14) deed het in de opening niet optimaal, offerde vervolgens een pion voor spel maar moest in het eindspel bikkelen voor een halfje.
Zie EK Jeugd 2016 Ronde 1

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.