EK Jeugd 2016 Ronde 2

Na de mooie start van gisteren (11 uit 14) ging het vandaag iets minder, maar nog steeds redelijk (7 uit 14). De tegenstanders waren natuurlijk al een stuk sterker. Vier van onze spelers staan nog steeds op 100%: Thomas Beerdsen (B18), Maaike Keetman (G18), Siem van Dael (B12) en ons geheime wapen Eline Roebers (G10). Thomas won een opmerkelijk strakke pot met zwart. Bij de andere drie ging het wat meer alle kanten op, maar werd het punt toch mooi binnengehaald.
We hadden vandaag één onderlinge partij, tussen Max Warmerdam en Kevin Nguyen. De Rotterdammer had natuurlijk minder rating, maar hield keurig stand met zwart (remise). Robby Kevlishvili speelt in dezelfde leeftijdscategorie (B16) en kwam na een wat moeizame remise ook op 1,5 punt.

Op 50% staan Timardi Verhoeff (G18), Liam Vrolijk (B14), Eelke de Boer (B14), Lucas Nguyen (B12) en Yichen Han (B10). Voor Timardi was het een prettige comeback na de nederlaag van gisteren. Voor Liam was het wat teleurstellender, want hij stond twee pionnen voor, maar in de technische fase haperde het. Eelke kwam nooit echt lekker in de partij. Ook Yichen had het lastig en verloor uiteindelijk het eindspel. Het gambietje van Lucas kwam als een boemerang terug.

De zusjes Waardenburg hebben het zwaar in de eerste ronden, maar weren zich kranig. Feline (M16) probeerde zich met kracht te bevrijden uit een Maroczy Bind, maar dat lukte helaas niet. Ook Marlinde (G14) had de stelling beter nog niet kunnen openen.

Verder gaat alles prima hier in Praag. Alleen de wifi is verre van geweldig, vandaar dat we de uitslagen niet live kunnen bijhouden. We hebben een erg harmonieuze groep en onze jongens en meisjes zijn vol ambitie.

Klik hier voor de resultaten van de Nederlanders

Klik hier om de partijen na te spelen

Zie EK Jeugd 2016 Ronde 2

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.