EK Jeugd 2016 Ronde 3 – Eline en Maaike 3 uit 3!

De score van onze Nederlandse ploeg vandaag was volgens de statistische verwachting: 8 uit 14. Maaike Keetman en Eline Roebers hebben nog steeds een prachtige 100%. Voor een enkeling was het even slikken, maar we hebben alles goed geanalyseerd en nabesproken. Fijn is dat Marlinde van de nul af is. Morgen gaan we er weer volle bak tegenaan. Hieronder een korte samenvatting van alle partijen.
Eline Roebers (G10) stond na de opening positioneel iets minder, maar wist heel slim een stuk te winnen. Met een stuk meer werd de partij daarna rustig uitgetikt.

Marlinde Waardenburg (G14) is nu als laatste ook van de nul af. Haar tegenstander gaf in het Spaans een stuk cadeau en even later nog eentje. Daarna was het punt snel binnen.

Robby Kevlishvili (B16) kwam goed uit de opening, maar de concrete voortzetting bevatte een lek en toen was remise niet te vermijden.

Liam Vrolijk (B14) speelde met zwart een uitstekende partij. Hij volgde het juiste plan en kon het opportunistische witte spel afstraffen. Na een paar pionnen gewonnen te hebben, gaf zijn tegenstander ook nog een toren weg.

Thomas Beerdsen (B18) kwam op het creatieve idee om in het Open Siciliaans de lange rokade te combineren met a4, maar dat viel vies tegen. Gelukkig wist hij op hardheid remise te houden.

Timardi Verhoeff (G18) speelde de opening wat timide, maar dat kostte haar tegenstandster kennelijk zoveel tijd, dat ze op zet 26 ineens door haar vlag ging.

Yichen Han (B10) miste in de opening een paar kansen om de aanval te openen. Zijn tegenstander greep toen zijn kans en liet hem de kracht van het loperpaar zien. Hij wist toch af te wikkelen naar een gunstig eindspel en en zorgde er erg snel voor dat zijn vrijpion kon promoveren.

Siem van Dael (B12) maakte in de opening een paar ongelukkige keuzes, waar zijn pionnenstructuur uiteindelijk flink onder te lijden had. In het toreneindspel met een pion minder leek het lang nog binnen de remisemarge, maar Siem redde het uiteindelijk niet.

Lucas Nguyen (B12) kreeg na een prima partij een eindspel met twee pluspionnen. Hij verloor de belangrijkste pion en daarna was het eindspel vrijwel niet meer te winnen.

Feline Waardenburg (G16) liet zich na een vrij rustige opening twee keer trucen en de tweede truc werd haar fataal.

Kevin Nguyen (B16) kreeg een flink stuk voorbereiding op het bord en had zijn tegenstander in de tang. Hij kon de rust echter niet bewaren en startte onnodige complicaties. Het toreneindspel was nog steeds erg goed, maar daar koos hij het verkeerde plan en moest in remise berusten.

Eelke de Boer (B14) speelde een uitstekende partij en domineerde volledig. In tijdnood raakte hij de draad kwijt en kantelde de stelling. Een pijnlijke, onnodige nederlaag.

Max Warmerdam (B18) keek na een kleine verrassing in de opening al snel tegen een flinke tijdsachterstand aan. Daarna werd het allemaal erg onduidelijk en kwam er ineens een verloren toreneindspel op het bord.

Maaike Keetman (G18) hing de hele dag in de touwen. Ze bleef dermate taai verdedigen dat haar tegenstandster het op een gegeven moment niet meer trok. Er volgde een incorrect stukoffer en vanaf dat moment nam Maaike het definitief over.

Klik hier voor de resultaten van de Nederlanders

Klik hier om de partijen na te spelen

Website Blog

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.