Nederlands kampioen schaken naar Hardenberg

De kersverse Nederlands kampioen schaken, Jorden van Foreest, komt morgen naar Hardenberg om de ‘dubbel’ veilig te stellen. Schaakvereniging Qonnected Hardenberg viert haar 80-jarig bestaan met het organiseren van het Open NK Snelschaak 2016.

Het toernooi zal zich afspelen op de Markt in Hardenberg, zodat het goed zichtbaar is voor het publiek. 64 deelnemers gaan de strijd aan over de 64 zwart-wit geblokte velden en doen dit onder muzikale klanken van een DJ en de popformatie Gentlemen.

Verder zijn er volop nevenactiviteiten, zo zal de jeugdafdeling schaakclinics geven voor publiek.

Ook kan iedereen aanschuiven bij simultaanschaak, hierbij speelt een topschaker tegen tien of meer spelers tegelijk.

Het snelschaak is een spectaculair evenement waarbij de schaakelite op onnavolgbare wijze haar kunsten vertoont. Het publiek kan ervaren dat de schaaksport een flitsend spel is voor jong en oud. De pers is van harte welkom. De opening vindt plaats rond 10:30 uur. Vanaf 14.00 starten de finalepoules. 16.15 uur prijsuitreiking.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.