Iedereen kan leren schaken bij HSG!

Wie wil leren schaken of sterker wil leren schaken, kan vanaf september weer terecht bij de Hilversumse schaakverengiing HSG.

De vereniging biedt training aan verschillende doelgroepen waaronder de jeugd, de huisschaker, de ervaren clubschaker en zelfs een training speciaal voor vrouwen. Dus voor ieder wat wils die houdt van deze mooie denksport.


Jeugdschaak

HSG heeft een actieve en levendige jeugdafdeling die elke donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur traint en speelt in het clubgebouw van HSG. Er wordt gewerkt met het Stappenplan en de training wordt verzorgd door ervaren clubschakers. Bovendien kunnen de kinderen op de club tegen elkaar en tegen jeugdteams van andere clubs spelen.

Huisschakers
Deze training is voor liefhebbers die thuis wel eens een potje schaken, maar zich (nog) niet sterk genoeg voelen om op een schaakclub mee te spelen. De ervaren schaaktrainer Pascal Losekoot zal in zijn training voor deze ‘huisschakers’ ingaan op diverse aspecten van het schaakspel zoals tactiek, eindspel, opening en middenspel. Deze cursus van 6 avonden wordt gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur en start op 29 september a.s. Aanmelden is nog mogelijk!

Damesschaak
Het damesschaak zit in Nederland en internationaal in de lift. Daarom biedt HSG sinds twee jaar ook schaaktraining speciaal voor dames. Schaakervaring is niet nodig om hieraan mee te kunnen doen. De cursus duurt zes avonden en wordt verzorgd door Judith van Amerongen, een professionele en gediplomeerde schaaktrainer uit Utrecht. De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur en zal starten op 12 januari 2017. Aanmelden is nog mogelijk!

Clubschaak
Bent u een ervaren en gevorderde schaker? Dan is meespelen met de interne en externe competitie van HSG – een grote schaakclub in het Gooi met een rijke historie – de beste training! U bent altijd welkom eens een kijkje te komen nemen op de donderdagavond, de vaste clubavond van HSG. Als u een keer vrijblijvend wilt meespelen, dan bent u van harte welkom op de speelavond en kunt u zich om 19.30 uur melden bij de wedstrijdleider. Bent u eenmaal clubschaker, dan kunt u ook training krijgen op gevorderd niveau.

Meer informatie?
Schaakvereniging HSG heeft elke donderdag clubavond vanaf 19.30 uur in het St. Aloysius College op de Schapenkamp 200, vlakbij station Hilversum. Hier worden ook de schaaktrainingen gegeven. Uitgebreide informatie vindt u op www.hsghilversum.nl of mail naar info@hsghilversum.nl. Specifieke informatie of directe aanmelding voor de schaaktrainingen kan via m.w.lukacs@gmail.com.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.