Verslag 2e ronde WK Jeugd: 100%!

Alle drie de Nederlandse deelnemers hebben in de derde ronde gewonnen. Dat was volgens ratingverwachting, maar toch mooi dat ze het waarmaakten. Blijkbaar was het overleg voor de ronde nuttig. Robby kreeg tot zijn verbazing door Roshka (2275) uit Oekraïne 1.e4 voorgeschoteld.

Wit leek wel wat prettiger te staan na de opening, maar zwart kon met geruil dat neutrakiseren en krreeg ondanks pionnen op e7 en e6 een prettig eindspel. De dubbelpion werd opgelost met exd5, wat meteen een vrijpion gaf, en met wat laveren wist Robby de witte stelling te kraken.

Marijn mocht tegen Plaza (1891), een Ier, maar hij noteerde wel in het Spaans. Er was weinig van hem in de database te vinden maar we hielden rekening met een Egelsysteem en daarin liet ik Marijn een plan zien wat nog op het bord kwam ook, a4-a5.

Dat leverde hem een prettige stelling op met pionnen op b4 en c4 en een paard op a5, maar het was niet zo duidelijk hoe wit zijn stelling moest versterken en in de tijdnoodfase gebeurde een tijd helemaal niets, totdat zwart zijn paard naar c6 speelde en wit daarna een vrije b-pion kreeg die tot b6 kon doorstoten. Niet veel later kon Marijn het punt in ontvangst nemen.

Anna-Maja wist een aanvalspartij uit één stuk te spelen, zo leek het. Lees verder…

2 Comments

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.