Verslag 4e ronde WK Jeugd: weer drie uit drie!

Ik heb een afspraak met de drie Nederlandse deelnemers dat ze in de even ronden steeds allemaal winnen, en tot nu toe houden ze zich daar keurig aan. Zowel Robby, Marijn als Anna-Maja wonnen vandaag en het ging allemaal nog redelijk soepel ook. En Anna-Maja staat nu zelfs met 4 uit 4 ongedeeld aan de leiding in haar groep!

Robby won een technische partij van Mitrabha (2286) tegen wie hij zes jaar geleden eens had verloren.

 

De Indiër ruilde veel, maar het gevolg was dat zwart duidelijk actiever stond in een stelling met torens en ongelijke lopers, en de witte koning moest oppassen niet mat te gaan. Dat gebeurde niet, wel kreeg zwart een toreneindspel met twee pionnen meer dat simpel gewonnen was.

Marijn speelde vandaag onder het motto “Je kan geniaal spelen maar ook gewoon een punt pakken.” De Chileen Donoso Diaz (2005) begreep niet zoveel van de Franse opening en al snel had zwart duidelijk voordeel. De breekzet f6 had (met de witte koning die moeilijk kon rokeren) wel een zetje eerder gemogen, maar ook de minder sterke versie was genoeg om het punt binnen te halen.

Anna-Maja blijft keurig haar partijen winnen. Tegen Lan Yao (2235) bereikte ze geen voordeel uit de opening (12.a3 was beter dan 12.a4). Het was zelfs even bikkelen om niet in het nadeel te komen, maar rond zet 20 was het weer ok en daarna begon de Chinese gekke dingen te doen. Het zwarte paard belande op g2, de zwarte dame op b2, en opeens had wit een aanval met dame en paard. Ze kam een pion voor, daarna een stuk, daarna een volle toren, toen vond de Chinese het wel genoeg.
Anna-Maja nu ongedeeld aan de leiding met een half punt voorsprong op drie andere meisjes. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.