Ronde zes: gaan Nederlandse jeugspelers de olympiadeteams achterna?

Twee keer haalden de Nederlandse jeugdspelers 100%, in de tweede en de vierde ronde, maar in de zesde ronde ging het een stuk slechter: alleen Robby scoorde een halfje. Anna-Maja had zo’n mooie start, maar na haar tweede nederlaag is het al een stuk minder, ze gaat toch niet de olympiadeteams achterna? Marijn verloor nota bene van iemand wiens rating niet eens met een 2 begint. En ook Robby was niet heel tevreden, ondanks het halfje met zwart.

Anna-Maja baalde een beetje van loting: als ‘straf’ voor haar nederlaag van voor de rustdag mocht ze tegen Shuvalo uit Rusland, die met een rating van 2393 als eerste geplaatst is. Ze verraste haar tegenstandster met de Spaanse ruilvariant waarna de Russin afweek van wat ze eerder gespeeld had. Anna-Maja reageerde niet op de meest kritieke manier, maar ze kreeg evengoed een redelijke stelling uit de opening, die ze misschien wat overschatte. Ze wilde op zet 17 iets met Ld4 en e5 doen, maar had gemist dat na ruil op b7 de zwarte loper veld b4 beschikbaar heeft. Meteen 17.Ld4 was beter of anders 18.Lg5. In de partij kwam zwart in het voordeel. Na het zwarte kwaliteitsoffer is de stelling misschien voor wit te houden, maar in de analyse lukte het ons al nauwelijks, laat staan in een praktische partij. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.